PRP-behandling

PRP behandling hos kvinder har vist effekt ved USI, nedsat følsomhed i genitalområdet, nedsat libido, anorgasme, tørhed i vagina, dyspareuni, lichen sclerosus og ved fissur efter episiotomi.

 

Efter præparation af PRP foretages injektion i genitalområdet, der forinden er lokalbedøvet med EMLA creme, evt. suppleret med lidocain. Der injicere i forvæggen af skeden og omkring clitoris. Ved lichen sclerosus foretages injektionen i det pågældende område.

 

Seksuelle problemer hos kvinder

Ifølge nye opgørelser lider op mod 50 % af alle kvinder af aseksuelle problemer. De lidelser, der kan være tale om er nedsat lyst, nedsat seksuel ophidselse, smerter ved samleje, vulvodyni (smerter i skamlæberne), besvær med at opnå orgasme og nedsat følsomhed.

Hidtil har der ikke være behandlingstilbud for disse lidelser. Dog har trykbølgebehandling af vulvodyni vist at have effekt hos nogle kvinder.

for få år siden begyndte man at anvende PRP-behandling ved en række seksuelle lidelser hos kvinder. Behandlingen kaldes O-shot. Den anvendes hos kvinder med nedsat følsomhed, nedsat lyst, tørhed i skeden og smerter i skamlæberne og smerter ved samleje.

 

Ved proceduren udtages en blodprøve fra en blodåre i armen. Blodprøven præpareres og centrifugeres, hvorefter blodpladerne kan udtages fra blodprøven. Der er påført lokalbedøvende creme i området, hvor der skal foretages injektion Blodpladerne injiceres derefter i skeden med meget tynd kanyle.

Indenfor de næste 2 uger vil der være effekt hos de fleste kvinder, som vil opleve bedre orgasmefunktion, større lystfølelse, større ophidselse, færre smerter ved samleje og mindre tørhed i skeden.